Zásilkový výdej léků v e-shopech lékáren má svá pravidla

Nakupovat léky přes internet se, stejně jako u jiných druhů výrobků, stalo naprosto běžnou praxí. Léčivé přípravky však představují velmi specifickou skupinu zboží, přičemž nabídky, výdej a použití jsou upraveny zákonem o léčivech a jeho prováděcími vyhláškami. Regulována je tak přirozeně i oblast, kterou označujeme jako zásilkový výdej léčivých přípravků.

23. 1. 2024

Nabízet léky tímto způsobem tzv. na dálku jsou oprávněny výhradně schválené kamenné lékárny a předmětem internetových nabídek mohou být pouze registrované volně prodejné léčivé přípravky (pozor na další kategorii tzv. vyhrazených léčiv, které můžete najít třeba na benzinkách či v drogeriích).

Pro lékárny, které se rozhodnou zřídit si vlastní lékárenský e-shop s nabídkou volně prodejných léků stanoví zákon celou řadu povinností, které naleznete přehledně zpracované ve videokurzu Zásilkový výdej léčivých přípravků. Zjistíte vše potřebné např. v souvislosti s povinným EU logem, s povinnostmi vyplývajícími ze zákona o regulaci reklamy, se zásilkovým výdejem do zahraničí či se zásilkovým výdejem veterinárních léčivých přípravků.

Mohlo by se Vám líbit

Základní kurz Správné klinické praxe (GCP)

Kurz Správné klinické praxe (GCP) vás seznámí se všemi zásadami a základními pojmy, které se v klinických studiích obvykle používají.

Více informací

Lékaři a zákon o regulaci reklamy

Tento kurz se zabývá problematikou regulace reklamy ve vztahu k léčivým přípravkům, a to jak volně prodejných, tak na recept. 

Více informací

Aktuální možnosti předepisování a výdeje konopí pro léčebné použití

V tomto kurzu se dozvíte, co vše musí lékař splnit, aby mohl začít předepisovat léčebné konopí a jaké další povinnosti z jeho předepisování vyplývají.

Více informací

Kontaktujte nás

Máte jakékoli doplňující otázky k nabízeným kurzům nebo potřebujete připravit individuální nabídku? Neváhejte se na nás obrátit na níže uvedených kontaktech. Jsme zde pro vás, abychom vám pomohli.

MDK Institut s.r.o.

info@mdkinstitut.cz

+420 299 140 078

LinkedIN

 

Bílkova 855/19 
110 00 Praha 1

 

IČ: 08353727

DIČ: CZ08353727

Datová schránka: 3vd9sha

Číslo bankovního účtu: 2001663462/2010 (Fio Banka a.s.)

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.